Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Не случиха на народ, не случиха и на Европейски съюз!

By rraycheva | November 29, 2008

За 8 години – усвоени само 20% от парите по ИСПА. Българите – най-бедни и най-нещастни в Европа. Цената на горивата по света стремглаво пада, а цената на парното у дома ще се качва на всеки три месеца. И хората – пак недоволни, и пак мрънкат. Но пък винаги си избират месии, които за нула време щели да им решат проблемите.

Почнаха големите уволнения, но кризата още я чакаме. И като дойде, благодарение на нея последните два квадратни метра българска природа няма да бъдат бетонирани. Заменките на гори обаче не са спирали.


Пенсионерите – все по-бедни и все по-болни, обаче идеите и сърцата са същите. А и обувките им също са отпреди 20 години.
Депутатите – и те загрижени за пенсии, ако не влязат в следващия парламент, да не дава Господ.
Министрите – няма да подават оставки. То няма и кой да им ги поиска. И все информацията не им е предоставена официално и не могат да я коментират. Или пък не била достатъчно конкретна, а те с недоказани хипотези не боравят.

Цялата страна, видно е, страда, плаче и ридае.

Но най-паче плачат и ридаят управляващите – не случиха на народ, не случиха и на Европейски съюз. Как да не ги ожалиш? ЕС спира парите по най-несправедлив начин, а народът се радва, щото така или иначе лоши хора вече си ги били разпределили. Държавният чиновник се скъса да работи и да пътува всяка седмица до Брюксел, и какво – още му обясняват, че не бил капацитиран. А европеецът, вместо да ни благодари, че му даваме пари за бюджета на ЕС и нищо не искаме насреща, ни вика, че сме били корумпирани. Няма угодия, и това си е!

Чакайте бе, хора! Не така! Не си изплаквайте сълзите, че пак ще ви потрябват. В навечерието на Коледа като дойде още някоя новина за още някакви пари, дето няма да ги видим? Дайте и за тогава да си оставим малко мирова скръб и обидени пози.


P.S. Американците тази година щели да похарчат един-два милиарда долара по-малко за коледни подаръци. А вие?
P.P.S. Настоятелно моля всички преводачи да не превеждат нито една дума от това, което казаха управляващите през последните дни, на нито един от официалните езици на Европейския съюз.
Ако все пак някой поиска превод, обяснението е в непреводимия израз „на гол тумбак – чифте пищови”. А пък баба ми имаше един още по-цветист: „Кой ми с.а в гащите?”

Topics: Новини | Comments Off on Не случиха на народ, не случиха и на Европейски съюз!

Comments are closed.