Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Какво става в МВР?

By rraycheva | January 22, 2009

Слушах по „Европа” разказа на току що пуснатия на свобода Никола Молчан за „разпита” му в СДВР и на фона на смъртните случаи в полицията (тук и тук) и при съобщението, че току що отменената от ВАС Наредба 40 по терлици се е промъкнала отново в Парламента и пред нас се изправя заплахата да бъдем тотално следени в интернет, започвам да се чудя къде живея – в страна член на ЕС през 2009-а, или в Чили през 1973? Имам ли връзки и адвокат, които да ме измъкнат от подобна ситуация, не дай Боже да се окажа в такава?

Така ли се събират доказателства – с 4-5 часови побои, чупене на стол в гърба на арестанта, пускане на ток в гениталиите, недопускане и дори гонене на адвоката на задържания, недопускане на съдебен лекар за оглед? – Мен едно време ме учеха, че така правела само фашистката полиция при разпит на комунисти.

На 14 януари видяхме как представител на реда ползва щита си вместо палка и удряше с нея протестиращи, притиснати към шиповете на оградата на паметника с коня. А други негови колеги звучно псуваха на майка, всеки, който е дръзнал да им поговори.

В същото време нещата вървят май към забрана на интернет – или поне към разкриване на нови работни места за хората, които подслушват, преглеждат, контролират и най-вече защитават националната сигурност от всякакви, не само от тежки престъпления.

За сметка на това вътрешните разследвания и политици продължават да твърдят, че полицията действа професионално.

Да не би министър Миков да е издал устна заповед за твърдо и безкомпромисно решаване на проблемите?

Страната на фасадната демокрация е решила да свали фасадата?

Между другото, какво стана с ония, дето „лапкаха”?

Вас не ви ли хваща страх да живеете в България? – Мен започва да ме хваща.

Нали всъщност това е целта.

Росица Райчева

Topics: Новини | Comments Off on Какво става в МВР?

Comments are closed.