Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Парно с консумация

By rraycheva | February 24, 2009

Димитров: Увеличението на цената на парното в София няма да се консумира

Бях решила да не коментирам проявите на моя любим министър, защото е адски изморителен и ежедневен труд, но днес той надмина себе си! Не че съм се съмнявала, де. Ту нещо няма да консумираме, ту нещо ще консумираме, разбрах, както и разбрах, че закриваме МТСП и оставяме Топлофикация – София да реализира соицалните политики на правителството.

Всеки си изконсумира отреденото му. В случая на Топлофикация – София и топлинните счетоводители бяха преизчисления, някакви екипи, дето ходеха по къщите да замерват нещо си (и техният труд не е безплатен, нали), сега отново преизчисления. В случая на потребителя – няколко мнооого студени дни покрай газовата криза, после няколко мнооого горещи мига при получаването на сметките, и днес – „неистовата” радост от тържеството на социалната правда. Защо обаче ми се струва, че тя ще ни излезе през носа?

За да се справят с управлението на държавата, нашите ръководители трябва да имат машина на времето. За да прехвърчат няколко седмици назад и да отменят наскоро взетите си решения, които и в момента, когато са ги вземали, не са били правилни. Ако досега се страхувахме да не вдигат цените със задна дата, днес бизнесът може съвсем основателно да се страхува да не свалят цените със задна дата. Днес – Топлофикация, утре идва и твоят ред.

Премиерът онзи ден се изока по повод на свой политически противник, че се бил „разпищолил”. Демек, пищималът му се поразместил и му се виждат срамотиите. Г-н Премиер, дори Вие признавате, че човекът все пак има пищимал, а вашият министър (и комай не само един) е напълно гол! Не ни карайте като в приказката да се възхищаваме на новите му дрехи. Защото министърът е гол!


Царят вървеше под великолепния си балдахин, а по улиците и прозорците на къщите се трупаха хора и викаха:

— Ах, колко хубави са новите дрехи на царя! Каква чудесна мантия! Как хубаво му стои!

Никой не искаше да каже, че не вижда нищо, защото никой не искаше да мине за глупец или за некадърник. Нито едно царско облекло не бе извиквало досега толкова голям възторг.

— Гледайте, гледайте, царят е съвсем гол! — извика изведнъж едно дете.

— Господи, чувате ли какво казва невинното дете! — рече баща му и всички започнаха да предават думите на детето.

— Да, да, царят е съвсем гол! — извика най-сетне целият народ.

Царят беше поразен. Нему също се струваше, че народът е прав, ала си мислеше: „Все пак шествието трябва да се изкара докрай!“.

И прислужниците продължаваха да вървят все тъй тържествено след него и да носят краищата на въображаемата мантия.

Росица Райчева

Topics: Новини | Comments Off on Парно с консумация

Comments are closed.