Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Изследване: Местната власт се формира по порочен модел

By rraycheva | February 4, 2010

Моделът на формиране на местното управление е напълно порочен, което позволява едри представители на сенчестия бизнес и криминални босове да намират директно представителство в местната власт. Това показват резултатите от представеното в четвъртък проучване на Института за развитие на публичната среда, озаглавено “Купените местни избори или смъртта на местната демокрация”.

Председателят на Института за развитие на публичната среда Антоанета Цонева посочи като основен извод на изследването невъзможността купената местна власт да изгради органи за самоуправление, които да представляват и да идентифицират ясно нуждите на гражданите.

Интервюираните представители на различни политически сили в изследваните общини твърдят, че около 30 % от мандатите на партиите и коалициите, представени на местно ниво, са купени или манипулирани чрез контролиран вот. “Никой не се опита да ни убеди, че изборният процес е протекъл по един прозрачен начин”, посочи Цонева.

Още – ТУК

Topics: Новини | Comments Off on Изследване: Местната власт се формира по порочен модел

Comments are closed.