Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Общински бюджет – начин на употреба

By rraycheva | May 20, 2010

Близо 150 хил. лв. са платили 53 общински училища във Варна за наръчника “Интегрирана система за управление и контрол”, изработен от фирма, близка до зам.-кмета на града Борислав Борисов. Това става ясно от съдържанието на договори, които директорите на всички училища са подписали в началото на юни м.г.

Те са им изпратени с придружително писмо от Радослав Тасков, директор на дирекция “Образование” в общинската администрация, с което им е наредено да ги подпишат. Цената на наръчниците е по 2800 лв. парчето, средствата са били преведени на училищата целево от общинския бюджет за образование. “Приложено изпращам ви договор за разработване на наръчник “Интегрирана система за управление и контрол”, който следва да подпишете в качеството на възложител”, пише дословно в писмото. В него се указва също, че “плащанията ще се извършат както е посочено в договора след подписване от изпълнителя”.

Срещу вече цитираната сума дружеството e предоставило на всяко от училищата около 800 страници, разпечатани на принтер и скрепени в картонен канцеларски класьор.

Както съдържанието, така и графичното оформление на наръчника, платен от образователния бюджет на варненската община, повтарят с едва забележими различия друг документ, с който администрацията й работи през последните шест години.

Целият текст ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Общински бюджет – начин на употреба

Comments are closed.