Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Правителството се хвали с усвояване на фондове чрез фокуси на статистиката

By rraycheva | August 23, 2010

Euro
Image via Wikipedia

“БОЙКО БОРИСОВ: Вчера министър Трайков ме уведоми, че 200 милиона евро, които по принцип трябваше да седят в Люксембург в банка по “Джеръми” фонда, вчера са преведени в БНБ, така че са тук, което е също един жест към нашето правителство.

ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Вчера ние ги преведохме от БНБ в чужбина и 200 милиона евра напуснаха БНБ, но се надяваме до месец да ни ги върнат. Те дойдоха, ние ги връщаме да се регистрира там фондът, те ги връщат после обратно тук. Но в крайна сметка са в БНБ и ще стоят в БНБ на по-висока доходност, отколкото в Люксембург.

БОЙКО БОРИСОВ: Затова казвам, че това е добре.

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: Ако трябва да се каже цялата истина, парите трябва да се придвижат няколко пъти – това е инструментът “Джеръми”, който е много важен. Ако успеем да изпълним операцията заедно с колегите от Министерството на финансите и от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, процентът на усвоените средства преди месец август ще е 7.

ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: С това нашето министерство става шампион по усвоени средства по оперативната програма! Но парите трябва да отидат в бизнеса.”

Целият материал на:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6827&sectionid=5&id=0000901

Enhanced by Zemanta

Topics: Новини | Comments Off on Правителството се хвали с усвояване на фондове чрез фокуси на статистиката

Comments are closed.