Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Мирослав Найденов, министър на земеделието: Общинските програми са неадекватни

By rraycheva | September 23, 2010

На територията на България има изградени 27 общински регистрирани приюти за обработка на безстопанствени кучета, има и нерегистрирани обекти.

Мерките за намаляване на безстопанствената популация от кучета ефективно се прилагат в София, Бургас, Русе, Добрич, Варна, Видин и Шумен, където се наблюдават и съществени резултати.

Общините трябва да вложат финансовия и човешкия си ресурс в масови кастрационни програми на уличната популация, за да може да се гарантира трайното й и бързо овладяване, и в контрол на домашната популация кучета, за да се спрат източниците на улични животни. Това трябва да се направи веднага и да заработи гладко, така че да има реални резултати още догодина.

Успоредно с ускорената масова кастрация препоръчваме да се изграждат приюти и да се използват всички възможности за приходи от упражнен контрол – такси и глоби, които да се използват за скоростно овладяване на безстопанствената популация.

Цялото интервю ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Мирослав Найденов, министър на земеделието: Общинските програми са неадекватни

Comments are closed.