Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Бивш кмет влиза за 4 г. в затвора заради незаконна сеч

By rraycheva | November 7, 2014

Бившият кмет на община Кочериново Костадин Катин влиза в затвора за 4 години. Присъдата му бе потвърдена вчера от Върховния касационен съд. От Окръжната прокуратура в Кюстендил съобщиха, че Катин ще изтърпи присъдата си в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.
Днес той се е явил в съда в Дупница, където е повикан от Съдебна охрана, за да бъде закаран в общежитието в село Самораново, съобщи местният сайт “Ден нюз”. Той обаче обяснил, че трябва да си вземе багаж и ще се яви сам на портала на затворническото общежитие. В края на януари м.г. Окръжният съд в Кюстендил призна за виновен бившия кмет на Кочериново в това, че в периода 2008-2010 г. е превишил властта и правата си, като е иззел правомощията на директора на Държавно горско стопанство „Рилски манастир” и е издал позволителни за сеч и извозване на дървесина от защитена зона, подправил е служебни документи и е в подбудил петима свидетели да лъжесвидетелстват.
Наложено му е и наказание „лишаване от право да заема държавна и обществена длъжност, свързана с управлението на държавно и общинско имущество” за срок от 4 години. Върховният касационен съд потвърди решението на долните инстанции.
Костадин Катин беше кмет на Кочериново в продължение на три мандата. Той беше отстранен от длъжност през февруари 2011 г.
http://www.segabg.com/article.php?id=724938

Topics: Новини | Comments Off on Бивш кмет влиза за 4 г. в затвора заради незаконна сеч

Comments are closed.