Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Изследване на личното усещане за сигурност, доверието в институциите и възможностите за подобряване на средата за сигурност. Фондация „Общество и сигурност“, 2015

By rraycheva | May 18, 2016

pdf_icon   analysisSecurity-and-Safety-in-Bulgaria

 

В периода април – септември 2015 г. беше проведено изследване с цел да се установят политиките за сигурност на местно и регионални ниво, както и да се измери личното усещане за сигурност на гражданите на Република България.
Изследването протече в две направления: 1) Количествено изследване, чрез попълване на онлайн анкета, извършено в периода април – септември 2015 и 2) Провеждане на регионални форуми с представители на местна власт в периода април – юни 2015 г.
73,8% от българите се чувстват несигурни както за себе си, така и за своите близки. Това е извод от изследването на Фондация „Общество и сигурност” за личното усещане за сигурност и доверие на хората в институциите.

http://ssf-bg.eu

Topics: Библиотека, Гражданско образование | Comments Off on Изследване на личното усещане за сигурност, доверието в институциите и възможностите за подобряване на средата за сигурност. Фондация „Общество и сигурност“, 2015

Comments are closed.