Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Социално-икономически ефекти от публичните инвестиции за приобщаване на ромите в Каварна

By rraycheva | May 16, 2016

Целта на настоящия доклад на ЦИД е да се представят нови данни и обстоен поглед върху социално-икономическите последици от инвестирането на публични средства в ромските общности от гледна точка на човешкото развитие.
Целта е да се установят ефектите на широкия спектър от публични инвестиции, направени от община Каварна в предимно ромския квартал Хаджи Димитър в продължение на 10 години между 2004 и 2014 година. Инвестициите обхващат сфери като жилищни условия и инфраструктура, здравеопазване, трудова заетост, доходи, бедност и социално изключване, правосъдие и престъпност, участие в политическия живот. Докладът прави преглед на редица показатели с оглед установяване на въздействието на тези инвестиции върху социалното и икономическото развитие на квартала и неговите жители. Отправя се поглед и отвъд квартала, за да се видят ефектите и за българското население в сравнителна перспектива. Представено е и допълнително сравнение с данните за страната, когато са налични.

pdf_icon   Roma_Kavarna

Topics: Библиотека, Социални дейности | Comments Off on Социално-икономически ефекти от публичните инвестиции за приобщаване на ромите в Каварна

Comments are closed.