Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Анализ на правната рамка на регистрацията на неправителствените организации

By rraycheva | May 16, 2016

Анализът на ЦИД на правната рамка на регистрите на юридическите лица с нестопанска цел показва, че липсва единен подход при уредбата на отделните регистри. Административната тежест по първоначалната регистрация и последващото вписване на промени е преди всичко върху самите юридически лица с нестопанска цел, докато служебното начало, където го има, е силно ограничено. Няма правила, нито механизми, за обмен на информация между отделните регистри, което често води до разминаване между информацията. Не на последно място остава и въпросът доколко има нужда от съществуването на всички тези регистри, особено на тези без специфично правно значение, и дали създаването на един централен регистър не би могло успешно да замести съществуването на повечето от тях.

pdf_icon   Legal_Framework_of_NGO_Registers_in_Bulgaria

Topics: Библиотека, Гражданско образование | Comments Off on Анализ на правната рамка на регистрацията на неправителствените организации

Comments are closed.