Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Искам си 220-те милиона

By rraycheva | November 25, 2008

Щом като ЕК не вярва на Министерството на финансите и на Централното звено за финансиране и договаряне към него, как да сме спокойни, че МФ е в състояние почтено да подготви и изпълни държавен бюджет? А в условията на световна криза?

Щом като всички вярваме, че в Изпълнителна агенция по ФАР в МРРБ работата на всеки чиновник следва да се наблюдава от италиански прокурор – борец с мафията, как да се надяваме, че ще имаме пътища без дупки и поне една магистрала?

Щом като нашите управляващи са първенци по даване на обещания и двойкаджии по постигане на конкретни резултати, как да се залъгваме с надежди?

Щом като премиерът радостно актьорства в клип, но се обижда, че ЕК не оценява по достойнство резултатите, които правителството е постигнало, как да смятаме, че не се е откъснал трагично от реалността?

Щом като правителството е готово да преоре Родопите и да застраши Бургаския залив за 35 млн. годишно, а с лека ръка ни лишава от 220 млн., как да вярваме, че смята двуногите обитатели на тези територии за хора?

Щом като купуването на гласове се оказва основен инструмент за предизборна пропаганда, как да търсим политическото си представителство?

Щом никой от вземащите решения не прави реалистична оценка и не казва “Mea culpa”, как да не ги обвиним в цинизъм?

Искам си 220-те милиона, аз, българският данъкоплатец, аз, суверенът, но и не само тях.

Да ми върнат и милионите по програма ФАР, които похарчиха за повишаване на капацитета на администрацията, на съда, на митниците, на СЕМ, на каквото се сетите.

“Да си върнем Европа”, “Създаваме по-доброто бъдеще” – това заплахи ли са?

Виж още:

Eмбарго!!

Ембарго!

Тримата братя и златната ябълка

Topics: Новини | Comments Off on Искам си 220-те милиона

Comments are closed.