Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Костадин Паскалев: Защо се гледа на общинските администрации като на заварени деца или на сирачета?

By rraycheva | May 31, 2010

Според мен това, което върши държавата, е откровено безобразие. Унищожават се публични услуги. А поведението на министъра на финансите Симеон Дянков е безотговорно. Той и неговите подопечни разсъждават за бюджета на държавата само в цифри, а не като за човешки съдби. Готвената актуализация ще доведе още до намаляване на субсидията за местни дейности и то пак с 15% на годишна база. Това ще умъртви голяма част от малките общини. Искам да обърна внимание и върху още един безкрайно некоректен момент. Това е, че голяма част от общините вече са си провели процедурите по обществените поръчки. При ситуация на недофинансиране, част от тези договори и поръчки въобще няма да се изпълнят. Така това правителство изпада в онази ситуация, от която се оплакваше, преди да вземе властта. Т.е. от необезпечените договори, срещу които и лично премиерът нонстоп преди роптаеше. Сега МС прави същото. В държавата се създаде изключително критична ситуация, която не зная докъде ще доведе. Смятам, че много общини са на прага на фалит.

(…)

Много ми се иска премиерът да каже защо увеличиха бюджета на МС със 100%, а общините ни кастрят отвсякъде.

Цялото инвервю ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Костадин Паскалев: Защо се гледа на общинските администрации като на заварени деца или на сирачета?

Comments are closed.