Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Езикът на омраза в България: рискови зони, уязвими обекти, 2016

By rraycheva | May 16, 2016

Акцентът на настоящия документ е поставен върху ново изследване направено в рамките на проекта „От предразсъдъци към нетърпимост: обхват и превенция на езика на омразата в България“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономичес- ко пространство 2009–2014 г.
Проведено през последната година, изследването регистрира епидемична вълна на омразна реч в българските медии, която отдавна е напуснала запазената територия на жълтите медии и интернет форумите и вече шества из новините, коментарите и гостите в централните медии. Нещо повече, експертите отчитат, че журналистите са се изравнили с политиците по употребата на враждебна реч в своята работа. Липсва всякакъв респект от възможни санкции за използване на език на омразата, защото те не се прилагат ефективно нито в сферата на закона, нито в полето на саморегулацията, установява изследването.

pdf_icon   antihate_index

Topics: Библиотека, Гражданско образование | Comments Off on Езикът на омраза в България: рискови зони, уязвими обекти, 2016

Comments are closed.