Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

ЗА ПО-СИЛНА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА: РЕГИОНАЛНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО

By rraycheva | May 18, 2016

pdf_icon   Regionalno_satrudnichestvo

 

Сред редицата млади хора, завършили или следващи в български и чуждестранни университети в специалностите Международни отношения, Политически науки, Европейстика, Дипломация и сигурност, Икономика, екипът на ЦЕМИ подбра 20 млади специалисти за участие в проект „За по-силна Югоизточна Европа: Регионалното сътрудничество”.
В контекста на променяща се международна среда, общите предизвикателства и нови реалности, предоставихме възможност на младите хора, от една страна, да се запознаят с приоритетите, проблемните точки и перспективите пред регионалното сътрудничество в един изключително динамичен регион, какъвто е Югоизточна Европа. От друга страна, да изложат сами своята критична на места гледна точка като разработят собствен анализ – какви са перспективите пред развитието на регионалните отношения с оглед спецификите на региона и установените нови тенденции в международните отношения. Същевременно, те отчетоха ролята и значението на Европейския съюз и България в този формат на сътрудничество.

http://www.fes.bg

Topics: Библиотека, Гражданско образование, Евроинтеграция | Comments Off on ЗА ПО-СИЛНА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА: РЕГИОНАЛНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Comments are closed.