Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Наръчник по европейско право в областта на защитата на данните (232 стр.)

By rraycheva | May 18, 2016

pdf_icon   fra-2014-handbook-data-protection-bg

Наръчникът по европейско право в областта на защитата на данните е изготвен съвместно от Агенцията на Европейския съюз за основните права (АОП) и Съвета на Европа заедно със Секретариата на Европейския съд по правата на човека. Целта на този наръчник е да се повиши информираността и да се подобри познаването на правилата за защита на данните в държавите членки на Европейския съюз и на Съвета на Европа, като той служи като основен отправен ориентир, към който читателите могат да се обърнат за справка. Той е предназначен за практикуващи юристи, които не са специализирани в тази област, за съдии, национални органи за защита на данните и други лица, работещи в областта на защитата на данните. В наръчника се съдържа преглед на приложимото право в областта на защитата на данните, свързано с Европейския съюз (ЕС) и Съвета на Европа (СЕ). На български език.

http://fra.europa.eu

Topics: Библиотека, Гражданско образование | Comments Off on Наръчник по европейско право в областта на защитата на данните (232 стр.)

Comments are closed.