Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Насърчаване на социалната икономика в България

By rraycheva | May 18, 2016

pdf_icon   Platform Social Economy BG MERI EUROCITIES

 

Платформата е разработена с цел да се подкрепят процесите за създаването на нормативна, правна и финансова среда за стимулиране развитие на социална икономика в България.
Според авторите на документа възможностите за развитие на сектора на социалната икономика в България са свързани най-вече с въвеждане на определение за социално предприятие и ясна правна регламентация на реда за придобиване на статут и функциониране на социалните предприятия.
Платформата, заедно с добри практики за развитие на социалната икономика от Гент, Белгия и научените уроци от партньорството между белгийския град и български общини, работещи за развитието на социални предприятия и социална икономика, бе представена по време на Годишната конференция на НСОРБ, проведена на 4 декември 2014 г. в София.
Документът остава открит за предложения и допълнения.

Topics: Библиотека, Икономическо развитие, Социални дейности | Comments Off on Насърчаване на социалната икономика в България

Comments are closed.