Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Национален доклад за България: Трафик на деца сред уязвими общности

By rraycheva | May 18, 2016

pdf_icon   CONFRONT_Национален_доклад

 

Настоящият доклад разглежда три специфични форми на трафик на хора: трафик на деца с цел просия, трафик с цел джебчийство и трафик с цел сексуална експлоатация на момчета, както и на проявлението на тези видове трафик сред уязвими ромски общности. Докладът очертава профилите на жертвите и факторите на уязвимост, които превръщат ромското малцинство в група, изложена на особен риск от експлоатация. Проучването представя емпирични данни за механизмите на въвличане и експлоатация на жертвите, с цел подобряване на усилията за идентифициране на жертви противодействие на трафика. Особено внимание се обръща на политиките и мерките за подпомагане на жертвите. В тази област докладът набелязва конкретни пропуски при подпомагането и тяхното отражение най-вече върху жертвите от ро мски произход, като предлага възможности за подобряване подпомагането на децата жертви. Активният ангажимент на ромски организации в проучването, осъществено чрез изследователски методи с участието на общността, е с оглед на по-задълбоченото разбиране на действащите рискови фактори на общностно равнище.

http://www.csd.bg

Topics: Библиотека, Социални дейности | Comments Off on Национален доклад за България: Трафик на деца сред уязвими общности

Comments are closed.