Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Шесто издание на Националния фолклорен конкурс за северняшка песен „Море песен екна…”, Севлиево, 4 и 5 май 2019

By rraycheva | April 9, 2019

Краен срок за подаване на заявки: 17 април 2019 г.

Конкурсът е посветен на Борис Машалов, популярен певец и събирач на северняшки песни, роден в Севлиево. Конкурсът цели популяризиране и съхраняване на северняшката народна песен и се осъществява под егидата на Министерството на културата, медиен партньор – БНР, ТВ „Сънрайс Маринов” и др.

Конкурсът се провежда в две категории – за индивидуални участници и за групи, и двете категории се разделят в три възрастови групи. Индивидуалните участници изпълняват по една северняшка и една по избор с общо времетраене до 10 мин. Препоръчително е изпълнението на непопулярна песен от репертоара на Борис Машалов.

През януари 2019 година Севлиево отбеляза и 105-годишнината на певеца и в тази връзка към Специалните награди, които общината връчва са добавени още Награда – запис и представяне по БНР- Програма „Хоризонт“ и заснемане на видеоклип от „Сънрайз мюзик“ за изпълнение на непопулярна песен на Борис Машалов, както и Юбилейна награда – „105 години Борис Машалов“ за изпълнение на негова песен.

Приложен файл: Статут и заявка

word_icon   Конкурс-2019

 

Topics: Новини | Comments Off on Шесто издание на Националния фолклорен конкурс за северняшка песен „Море песен екна…”, Севлиево, 4 и 5 май 2019

Comments are closed.