Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Как да не завидиш на жителите на Рига, Латвия?

By rraycheva | January 10, 2016

Ето какво пише техният кмет Нилс Ушаковс на страницата си във фейсбук (с незначителни съкращения):

На вниманието на шофьорите! Утре, понеделник 11.01.2016, ще важат “снежните билети”. За шофьорите общественият транспорт ще е безплатен! Моля, разпространете!

Утре според прогнозата снеговалежът ще започне около 14.00 и ще продължи до полунощ. Основното натоварване ще се падне в момент, когато всички се прибират след работа у дома.

Почистването на снега в пиков час е неприятно. Снегопочистващите машини с всички останали стоят в задръстванията.

Така че утре ще важат изпробваните вече по-рано “снежни билети”. Вземи талона на колата и пътувай безплатно. Талонът няма нужда да се показва на шофьора, само на контрольорите. За маршрутките това не се отнася.

Колкото повече шофьори утре оставят утре колите си вкъщи , толкова по-малки ще са задръстванията и толкова по-скоро ще бъде почистен снегът. Моля ви, по възможност утре не ползвайте колата си.

P.S.: От гледна точка на справедливостта  – собствениците на коли плащат много данъци и не ползват обществения транспорт. Затова няколко пъти годишно е напълно справедливо в името на общото благо те да могат да пътуват безплатно с обществения транспорт.

https://www.facebook.com/NilsUsakovs

12509436_10207026478792782_1701699715633734345_n

untitled-1

Topics: Новини | Comments Off on Как да не завидиш на жителите на Рига, Латвия?

Comments are closed.