Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Анализ на социалното предприемачество в България

By rraycheva | May 18, 2016

pdf_icon   Analiz_inovacii

 

Настоящият анализ има за цел да се изследва моментното състояние в областта на социалното предприемачество в България – правна рамка, тенденции в развитието на европейско и национално ниво и конкретни практики от България. Анализът включва изследване на действащата правна уредба към 2012 г. на социалните предприятия в Република България. Той обхваща законовите и подзаконовите нормативни документи, които регулират сферите на дейност на социалните предприятия. Част от анализа е и прегледът на най-важните стратегически документи, които, без да са нормативни, дават „рамката“ на политиките и мерките, които следва да се развиват, за да се насърчи социалното предприемачество в България. Сдружение „Знание” – Ловеч. Проект „Инициатива за иновации в социалната икономика”, финансиран от Европейския социален фонд чрез Схема BG051PO001-7.0.01 „БЕЗ ГРАНИЦИ – КОМПОНЕНТ 1” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Topics: Библиотека, Икономическо развитие, Социални дейности | Comments Off on Анализ на социалното предприемачество в България

Comments are closed.