Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

VIII издание на Националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд 2017”, 24 и 25 юни 2017 г., открита сцена в центъра на с. Лозен, общ. Любимец, обл. Хасково

By rraycheva | March 26, 2017

Logo_01 без фон-малко

Очакваме Вашите заявки до 31 май 2017 г.

Целта на фестивала е да популяризира изворния фолклор на България. Да стимулира представянето на местни традиции – издирването и изпълнението на песни, мелодии, танци, обичаи, характерни за местната култура, от която са изпълнителите (групи за автентичен фолклор, танцови клубове, народни хорове и др.), като по този начин съдейства за съхранението и предаването на нематериалното културно наследство, участващо в изграждането на идентичността ни.

Съгласно статута на фестивала, в него могат да вземат участие различни колективи, групи представящи народни обичаи, певчески групи, танцьори, ансамбли, танцови клубове, народни хорове и оркестри, индивидуални изпълнители и др. формации от страната, които представят български фолклор и ще се състезават съгласно регламента на фестивала.

Организатор на фестивала е Народно читалище „Просвета-1925” с. Лозен, обл. Хасково, със съдействието на: Кметство село Лозен, Община Любимец, Министерство на културата и Института за етнология и фолклористика към БАН.

Фестивалът е с конкурсен характер, с награден фонд и се провежда под патронажа на Министерството на културата.

Заявка I Раздел

Заявка II Раздел

Обява

Статут

 

Topics: Новини | Comments Off on VIII издание на Националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд 2017”, 24 и 25 юни 2017 г., открита сцена в центъра на с. Лозен, общ. Любимец, обл. Хасково

Comments are closed.