Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Брестовица – грозде и вино 2016, 23 и 24 септември

By rraycheva | August 17, 2016

Шесто издание на Международен Фестивал «Брестовица – грозде и вино», организиран от НЧ «Съзнание-1873»-с. Брестовица, с подкрепата на община «Родопи» и  кметство Брестовица, под патронажа на кмета на община „Родопи” инж. Пламен Спасов, 23 и 24 септември 2016 година.

Гостите на фестивала ще имат възможност да опитат и закупят различни продукти: посадъчен материал; грозде от винени и десертни сортове; наливно вино от местните винарски изби за дегустация или да закупят бутилирано вино; грозде от частни производители; продукти от лоза и грозде – лозови листа, сладко от грозде, шара; продукти на местни занаятчии, сувенири, изработени от деца. А знаете ли как се прави „сладък суджук” и сладко от грозде? – Това ще видите и опитате в атракционната работилница за демонстрация и дегустация по време на фестивала.

Фестивалът ще предостави сцена за изява на всички любители  на  фолклора . По възможност: автентично за региона пресъздаване на ритуал или част от ритуал, свързан с виното и/или гроздето.

Регламент: певчески групи – 15 мин.; танцови състави – 20мин.; ансамбли – 25 мин.; индивидуални изяви – 5 мин.

Броят на участниците е неограничен.

Заявки за участие по приложен образец ще се приемат до 09.09.2016г.

pokana fest.2016

zaiavka

dsc2473

Topics: Новини | Comments Off on Брестовица – грозде и вино 2016, 23 и 24 септември

Comments are closed.